Zabpehely-gluténmentes
1980 Ft/
kg

A zabpelyhet kiválogatott egészséges zabszemekből állítják elő. A zabszemeket magas hőmérsékleten gőzölik, ezután hengerek között szétlapítják.

A zabpehely gazdag fehérjében. Sok ásványi anyagot tartalmaz. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas.
Magas a B- és E-vitamin-tartalma.
Antioxidánsokat tartalmaz.
Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti.
A zabpehely glikémiás indexe közepes, tehát hosszantartó jóllakottság érzetet biztosít.
Rendszeres fogyasztása jót tesz bőrnek és a hajnak is.

Felhasználása: a zabpehelyből leggyakrabban kását készítenek, de igen népszerű müzlikbe, levesekbe, főzelékekbe, süteményekbe keverve is. Tejbe áztatva fasírt is készíthető belőle. Durvára aprítva a panír közé keverhető. Egy-egy evőkanál zabpelyhet érdemes szinte bármelyik ételhez is hozzáadni, ugyanis a zabpehely nem engedi, hogy az étel leégjen, letapadjon.

Kása készítése: egy csésze pelyhet egy csésze tejben egy csésze vízzel, csipetnyi sóval, cukorral felforralunk. Tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk. Gyümölcs, méz, olajos magvak hozzáadásával müzliként fogyasztható. Különösen alkalmas kisgyermekek táplálására.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

  • Energia: 1487 kJ (355 kcal)
  • Zsír: 7,0 g
    • amelyből telített zsírsavak: 1,3 g
  • Szénhidrát: 65,5 g
    • amelyből cukrok: 1,1 g
  • Fehérje: 13 g
  • Só: <0,1 g
Származási hely: Németország
Forgalmazó:
GabiJó Food Kft.