Sárgaborsó
450 Ft/
kg

A zöldborsószemeket hántolják, szárítják, azaz megszabadítják a külső halvány héjuktól a hasítási folyamat során. Így a gömbölyű borsószem két lencse alakú részre esik szét. Sárga és zöld színekben is létezik.
​A sárgaborsó jól tárolható, ízletes levest és főzeléket készíthetünk belőle.
Az egészséges élelmiszerek között rangos helyen áll.

Kiváló forrása a B1 és B2 vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnak.
Magas a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, vas-, cink- és mangántartalma.
Káliumtartalma csökkenti a lerakódások képződését az erek falán, jótékonyan hat a magas vérnyomásra is.
A szárazborsó molibdént is tartalmaz.
Nagyon kedvező az aminosav-összetétele.
Méregteleníti is a szervezetet, ami többek között az előbb említett jelentékeny molibdén-tartalmának köszönhető.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1274 kJ/293 kcal
Zsír: 1,4 g
Szénhidrát: 60 g
– ebből cukor: 1,2 g
Fehérje: 24 g
Só: <0,01 g

Származási hely: Törökország
Gyártó:
Tellér Kft.
Forgalmazó neve