Pattogatni való kukorica
570 Ft/
kg

Miért pattog a kukorica?

A kukoricában lévő vízmolekulák a hő hatására kitágulnak, a gőzös túlnyomás szétfeszíti a kukorica héját, és az hanghatás kíséretében szétpattan. Ráadásul pattogás közben megmaradnak benne a fontos tápanyagok is.

Miért jó?

Sok fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, magas kalória értékkel bír és B1 vitamin tartalma segítségével a szervezetben mindez energiává alakul át. Segít leküzdeni a fáradságot és agypörgető hatással is bír, hiányában fáradtság, hosszabb távon az idegrendszer zavara alakulhat ki.

Magas növényi rosttartalmának köszönhetően emésztés serkentő hatású, emellett vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik.

Szénhidrát-összetétele elősegíti a vércukorszint megfelelő szabályozását.

Szép sárgás színét nagyrészt magas béta-karotin tartalmának köszönheti, a benne lévő luteinnek és zeaxantinnak köszönhetően a látást is óvja.

Fogyasztási ötletek:

Készíthetjük pattogató gépben-szárazon, mikróban-lehet szárazon is vagy vajba/olajba forgatva, és serpenyőben- ugyancsak vajba/olajba forgatva.

Fogyaszthatjuk önmagában, sózva, vajazva, fűszerezve, édesítve, csokizva, ropogósan vagy ragadósan, mindenhogyan finom.

Mivel a kukorica gluténmentes, nagyon jól beépíthető a diétába: a pattogatott kukoricát apróra őrölve zsemlemorzsa helyett használhatjuk ropogós panírhoz, ízesítve, fűszerezve salátára szórhatjuk, mint a pirított a kenyérkockát, gabonapelyhet is helyettesíthetünk vele, egy kis tej és méz, és kész a „müzli” is.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1644 kJ/393 kcal
Zsír: 5,7 g
Szénhidrát: 66 g
– ebből cukor: 0,9 g
Fehérje: 13 g
Só: 0,1 g

Származási hely: Magyarország
Forgalmazó:
Tündérkert Trading Kft.