
A mandula sok-sok ásványi anyag- és vitamintartalma mellett legkiemelkedőbb az E-vitamin forrása, ami erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat, valamint tanulmányok szerint, azok körében, akik rendszeresen fogyasztanak mandulát és egyéb olajos magvakat, csökken a szív- és érrendszeri halálozás. Emellett nem csak belsőleg hat ránk jótékonyan, hanem kiváló bőrpuhító, amely bársonyossá varázsolja bőrünket. A népi orvoslás szerint hatékony görcsoldó, valamint a feszültség okozta tünetekre is kedvező hatással van, ha rendszeresen fogyasztunk mandulát.
A szeletelt mandulát használhatjuk süteményekhez, pitékhez, fagylalthoz, gyümölcssalátákhoz, tésztaételekhez, édességek díszítéséhez, de kiváló kiegészítője a hal- és a húsételekhez is illik.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2472 kJ/ 590 kcal
Zsír: 49,9 g
Szénhidrát: 9,1 g
– ebből cukor: 4,4 g
Fehérje: 21,2 g
Só: 0 g