Lenmagliszt
1050 Ft/
kg

A lenmag az egyik legősibb kultúrnövényünk, amit már a kőkorban is hasznosítottak, értékes olaját és lisztjét is kinyerték, melyet élelmezési célokra használtak fel. Több nemzet ősi táplálékainak és vallási szokásainak is részét képezte, valamint gyógynövényként is számon tartották.

A lenmagliszt előállításához a lenmagból hidegsajltolással kinyerik rendkívül értékes olaját, majd a fenmaradt lenmagpelletet nagy teljesítményű őrlőgépekkel őrlik lisztté. A lenmagliszt is bővelkedik értékes rostokban, omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, valamint ásványi anyagokban és nyomelemekben, vitaminokban. Szénhidráttartalma igen alacsony (9g / 100g), a szénhidrátok felszívódásuk szerint a nem számolós kategóriába tartoznak, így szénhidrátszegény, vagy 160 grammos diétában is alkalmazható.

Lenmagliszt felhasználási javaslat
A lenmaglisztet felhasználhatjuk fehérliszttel keverve, vagy más reform lisztekkel keverve gluténmentes, lowcarb és paleo kenyerek, péksütemények, sütemények, pizzák, muffinok stb. tésztájához. A vegán, valamint tojásmentes konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, hiszen nyákanyagainak köszönhetően segít a tojás nélküli tészták állagának kialakításában.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 323 kcal
Zsír: 14,6 g
Szénhidrát: 20,3 g
– ebből cukor: 3,6 g
Fehérje: 32,5 g
Só: 0 g

Származási hely: Magyarország
Gyártó:
Milla Healthy Food Kft.
Forgalmazó neve