Kaporlevél morzsolt
650 Ft/
10_dkg

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe használjuk. Kapor nélkül elképzelhetetlen a tökfőzelék, a lucskos káposzta, a kovászos uborka, a kapros-túrós okozta függőségben is fontos szerepe van a kapornak és a kaporral készített lecsó is igazán megnyerő étel.

A kapor illóolaja kis mértékben serkenti a szervezetet, nagyobb mennyiség esetén viszont altató hatással bír, sőt a csecsemők számára ideális szélhajtó, mivel kíméletesen szünteti meg a puffadást.
A kaporban lévő illóolajak megakadályozzák a baktériumok elszaporodását, a kapor alkalmas a sebek fertőtlenítésére, erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi a szervezetet, csökkenti a bélben történő gázképződést, enyhíti a hányingert, segíti az emésztést, jótékony hatással van a rossz leheletre, megoldást kínál a csuklásra, finoman vízhajtó és húgyúti fertőzések esetén is enyhít a tüneteken. A kapormagot annak idején még kolera ellen is bevetették.

A kaporban található kalcium, kálium, mangán, vas, foszfor, cink és magnézium, továbbá viszonylag maga C-vitamin tartalommal bír, de emellett tartalmaz még A-vitamint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint is.

Származási hely: Magyarország
Forgalmazó:
Alpaka Kft.