Fokhagymapor
350 Ft/
10_dkg

A fokhagyma por a fokhagymaszeletek lassú kíméletes szárításával majd őrlésével készül. Rendelkezik a fokhagyma jó tulajdonságaival, sokféleképpen felhasználható.

A fokhagyma por természetes fehér vagy enyhén sárgás por, mely a fokhagymaszeletek lassú kíméletes szárításával majd őrlésével készült. A fokhagyma gyógy- és fűszernövény, felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik.

Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz.
Egy erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért, ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője.
Jelentős a kálium-, és szeléntartalma,
Vitaminok közül kiemelendő a B1-, B6-, C-, K-vitamin tartalma.

A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma:

- érelmeszesedés elleni,
- emésztést elősegítő,
- bélfertőtlenítő,
- bélféregűző,
- vérnyomást csökkentő,
- epe- és májműködést elősegítő hatását.

Felhasználása: levesek, főzelékek, sültek, saláták, mártások, fűszerezésére is kiváló.

Származási hely: Kína
Forgalmazó:
Alpaka Kft.