Csicseriborsó liszt
975 Ft/
kg

A csicseriborsó Kis-Ázsiából terjedt főleg a Földközi-tenger térségébe és Indiába. Ma már sok szubtrópusi vidéken termesztik, a származási helyén kívül még Dél-Amerikában is.

Az indiai konyha pótolhatatlan alkotóeleme, valamint a növényi és a gluténmentes étrend fontos eleme. Noha még nem olyan népszerű, mint a búzaliszt, elismert az új ízek kedvelői, az egészséges táplálkozás szerelmeseinek körében.

A hüvelyesek közül az átlagosnál is több fehérjét, vasat, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Lassú felszívódású szénhidrát, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Támogatja az emésztést. Gazdag továbbá B1- és B6-vitaminban, illetve bőségesen tartalmaz folsavat, kalciumot, cinket, vasat, magnéziumot.

A csicseriborsó lisztet széles körben használják, de a gluténmentes konyha egyik fő lisztje. De érdemes tudni, hogy nem működik úgy, mint a hagyományos búzaliszt, pl kelt tészták készítésére nem kifejezetten alkalmas. Viszont cserébe számos módon használhatjuk: indiai kenyér- és lepényfélékhez, édességekhez, pástétomokhoz, krémlevesekhez, panírozáshoz (pakora). Kiválthatja a tojást panírozásnál, vagy készíthetünk vele vegán „omlettet”.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 343 kcal/1448 kJ kcal
Zsír: 6,2 g
Szénhidrát: 48,7 g
– ebből cukor: 5,0 g
Fehérje: 19,2 g
Só: 0,02 g

Származási hely: Magyarország
Forgalmazó:
Milla Healthy Food Kft.
Dénes Natura Kft.