Búzasikér
1250 Ft/
kg

búzasikér, más néven glutén a búzában található fehérje. Rugalmas szerkezetű, így alkalmas teljes kiőrlésű tészták, kenyér és zablisztes receptek elkészítéséhez. A zabpehelyből, valamint teljes kiőrlésű lisztből készített linzerek elengedhetetlen összetevője - a búzasikér jóvoltából nyújthatók, vághatók és szeletelhetők jól ezek a sütemények. A búzafehérje szükséges továbbá a teljes kiőrlésű lisztből, valamint maglisztből készült tészták elkészítéséhez is. A búzasikérből készíthetünk búzahúst is.

Felhasználási javaslat: Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).

Búzahús készítése:
A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.

TÁPANYAGTARTALOM 100G TERMÉKBEN:

  • Energia: 1637kJ/ 379kcal
  • Fehérje: 82g
  • Szénhidrát: 5,8g
    • amelyből cukrok: 0g
  • Zsír: 2g
    • amelyből telített zsírsavak: 2g
  • Só: 0g
Származási hely: Ausztria
Forgalmazó:
Zenna Műhely
Dénes Natura Kft.