Aszalt vörös áfonya
295 Ft/
10_dkg

Egészséges, vitamindús (A, B, C , E vitamin) nyomelemekben (kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, foszfor) és antioxidánsokban gazdag, ráadásul ízes, aromás, tulajdonképpen napjaink csodaszerének tekinthető a vörös áfonya.

A húgyúti fertőzések – vagy ahogy a köznyelv nevezi: a felfázás – egyik leghatékonyabb ellenszere , a szájüregben és húgyutakon fellelhető baktériumok ellen igen hatékony a benne lévő baktériumölő proantocianidin. Ez a hatóanyag képes megakadályozni a hólyaghurut kialakulásáért is felelős E-coli baktériumok megtelepedését a húgyhólyagban és a húgycsőben.A proantocianidin a fogíny különféle fertőzései, a gyomorfekély és a gyomorfertőzések kialakulása esetében is hatásos segítség.

Magas antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszert, csökkenti az infarktus lehetőségét és egyben jó érvédő is, javítja az erek rugalmasságát, sejtregeneráló, méregtelenítő, baktérium, vírus és gombaellenes, akadályozza a szervezetben a kőképződést, a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását, így kiemelkedő a betegségmegelőző hatása. Emellett hozzájárulhat bizonyos krónikus betegségek megelőzéséhez, mint az érelmeszesedés, a koleszterin lerakódás, különféle bőrproblémák kialakulása, a daganatok keletkezése és a memóriazavar.

A vörös áfonya hatása megkérdőjelezhetetlen túlsúly, magas vércukor, érelmeszesedés és érrendszeri betegségek, valamint magas vérnyomás esetén.

Felhasználási ötletek: A vörös áfonya az egyik legkedveltebb és legtöbbféleképpen felhasznált aszalt gyümölcs. Tehetjük süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, salátába, müzlibe, joghurtba és még sok mindenbe.

Nagyon jó alternatívája a mazsolának, húsokhoz is sokféleképpen felhasználhatjuk.

Összetevők: vörösáfony, napraforgó olaj, cukor.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1230 kJ/294 kcal
Zsír: 1,3 g
Szénhidrát: 55 g
– ebből cukor: 47 g
Fehérje: 0,07 g
Só: 0,01 g

Származási hely: Kanada
Forgalmazó:
Tündérkert Trading Kft.