Aszalt sárgabarack
394 Ft/
10_dkg

A sárgabarack az őszibarackhoz, a szilvához és a cseresznyéhez hasonlóan a legkedveltebb csonthéjas gyümölcsök közé tartozik. Feltehetően Kína északi részéről származik.

Maga a natúr aszalt gyümölcs húsa rendkívül értékes, mivel megtartja eredeti vitamin- és tápanyagtartalmát, tehát ezek nem bomlanak le, mint pl. a főzés során, ha lekvárt készítünk belőle.

Élettani hatásai is figyelemreméltóak: savtartalma csekély, de annál több ásványi- és ballasztanyagot átlagon felüli mennyiségű káliumot, B-vitamint és folsavat tartalmaz, kedvező összetételben. Különösen nagy mennyiségben található benne növényi festékanyag (karotin). Fogyasztása megerősítheti az immunrendszert, fokozhatja a koncentrálóképességet, óvja a tüdő nyálkahártyáit és enyhítheti az asztmás panaszokat.

Figyelem! Nők számára kifejezetten ajánlott ez az aszalvány. Miért? Rendkívül magas vastartalma miatt!  Sőt, ragaszkodjon hozzá minden nő! Ez a barack ugyanis első rangú vasforrás, szervezetünk pedig menstruáció idején jócskán veszít vastartalmából, pedig ez a mikroelem segíti az oxigén szállítását és raktározását, felhasználását. Nem mellesleg pedig gyönyörű és erős hajatok, szempillátok, bőrötök és körmötök lesz tőle!

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia:1012/241 KJ/kcal
Fehérje: 3,4g
Zsír: 0,5g
Szénhidrát: 63g
Rost: 7,3g

Származási hely: Törökország
Forgalmazó:
Tündérkert Trading Kft.