Aszalt datolya
140 Ft/
10_dkg

A datolya nagy segítséget nyújt a bélproblémákban szenvedőknek, enyhíti a szorulásos tüneteket, csökkenti a hasmenést, kifejezetten jótékonyan hat a bélflóra egészére, segít az anyagcsere zavarában is. Fájdalomcsillapító hatása régóta ismert, másnaposság tüneteit is enyhíti, és hasonló reakció kiváltására is képes, mint a köhögés elleni szirup.

Magas vastartalmának köszönhetően csökkenti a vashiányt, és ezzel együtt a vérszegénységre is kedvező hatással van.

Stabilizálja a vérnyomást. Réz és kálium tartalma szív és idegcsillapítóul szolgál.

A kalcium és a magnézium előfordulási aránya a datolyában szinte egyenlő, ez teszi lehetővé, hogy a természetes úton bejutott kalcium felszívódása ideálisan történik.

Csontfejlődési zavarokra is gyógyszerre találunk a datolyában, a benne lévő boron meggátolja a kalcium és a magnézium kioldódását a csontokból, valamint erősíti az izmokat is.

Felhasználási ötletek:

Süteményekhez, gyümölcskenyerekhez, salátákhoz, müzlikhez, krémeket, szirupokat, pudingokat és számtalan más tölteléket is készíthetünk belőle.

Kiválóan lehet használni a reform konyhában süteményekhez, desszertekhez, édesítésre, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Áztassuk be, és turmixoljuk le.

A keleti konyha előszeretettel használja édes és pikáns ételekbe egyaránt, szószokhoz, ragukhoz adják hozzá apróra összedarabolva, de kuszkuszba és rizsbe keverve köretként is nagyon szeretik.

Sonkával, baconnel vagy vékony szelet sajtba göngyölve előétel falatkáknak is kínálhatjuk.

Meg is tölthetjük a kimagozott datolyákat, (fűszeres) sajttal, zöldségekkel, zöldségkrémekkel, de tölthetjük mascarpone sajttal, marcipánnal, dióval (és más diófélékkel) és még csokoládéval is, különleges desszert falatkákat kapunk belőlük.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 308 kcal
Zsír: 0,39 g
Szénhidrát: 75 g
– ebből cukor: 63 g
Fehérje: 2,45
Só: <0,1 g

Származási hely: Irán
Forgalmazó:
Gápa Kft.